Perberesit:
Per brumin: Per mbushjen:
1kg Miell salce domatesh
50gr maja birre djathe mocarela
2 luge gjelle sheqer borzilok
6 luge gjelle vaj ulliri
15gr kripe
250 ml uje (nje gote)
Pergatitja:
ne nje ene qelqi hedhim miellin, majan e birres, sheqerin, kripen dhe ne fund ujin. i perziejme me dore deri sa te arrijme brumin, i vem nje lecke siper dhe e lem te vije per 30 min ...
Pasi te vij brumi e hapim me duar dhe i hedhim siper salcen e domateve, pas salces hedhim djathin mocarela te prer ne feta rrumbullake dhe ne fund hedhim gjether e borzilokut. Nxehim furren me 220-250 grade per 5 minuta. fusim Picen ne furre dhe e lem te piqet ne 200 grade per 10-15 minura.
(kjo eshte rreceta dtradicjonale italjane e pices margerita) JU BEFTE MIRE
No comments:
Post a Comment